Barolo Santo Stefano Perno 2015 Giuseppe Mascarello

Natural wines
3 475 Kč
Vyprodáno
Delivery offer
The item has been sold out…

Granátově červené komplexní a plné víno s ovocnou, elegantní a intenzivní vůní. Vynikající tělo s mohutností a náplní, plná, dobře vyvážená chuť. 

Detailed information

Product detailed description

Vína Giuseppe Mascarello 2015 Barolo Perno Vigna Santo Stefano se otevírají sladkým tónem třešní a světlého ovoce, který dokonale odpovídá bohatosti a šťavnatosti tohoto teplého a slunečného ročníku. Hrozen Nebbiolo zde zachytil každý sluneční paprsek a na oplátku předává červené ovoce, sušený tabák, grilované bylinky a spálenou zem. 

Hrozny vypěstované na statku jsou prořezané v létě a sklízí se v polovině října. Procházejí tradičním způsobem kvašení po dobu 15 až 20 dnů. Víno pak zraje ve středně velkých sudech ze slavonského dubu po dobu přibližně 30 měsíců. 

Nejlépe si ho vychutnáte v kombinaci s červeným masem, zvěřinou nebo vyzrálými sýry. 

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Nebbiolo
Sugar: Dry
Country: Italia
Region: Piemonte
Subregion: Langhe
Color: Red
Alcohol: 13.5
Vintage: 2015
Size: 0.75
Cap: Cork
Winery: Giuseppe Mascarello
Food Pairing: italská kuchyně, sýry, zvěřina, vepřové, hovězí, bollito misto, brasato al Barolo, risotto al Barolo, červené maso
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Tradice vinařství se v rodině Mascarello drží již přes půl druhého století. Nejdříve jej pěstovali jako farmáři spravující panství a v roce 1881 zakoupil Giuseppe Mascarella vlastní pozemek a založil vinařství. Dnes se vinice rodiny Mascarello v oblasti Barolo rozkládají na 15 hektarech.

Vinařská oblast: Severní Itálie

Vinařská podoblast: Piemonte

15 ha vinic

60 tisíc lahví ročně

1881 založeno

Skvělé kvality vín dosahují tím, že si zakládají pravidlech a postupech, které mají odzkoušené po generace. Jde například o zimní velmi krátké seříznut, likvidaci nekvalitních trsů na jaře, produkci maximálně 6,5 tun hroznů na hektar nebo ruční sběr i pečlivé třídění.

Kromě toho se rodina také dlouhodobě zabývá normami k ochraně životního prostředí a půdy vinic. Omezují proto pesticidy pouze na nutné minimum, nepoužívají přípravky na hubení plevele a vyhýbají se také hnojení, případně sází na přírodní organický hnůj.

Ve vinařství Gueseppe Mascarello e Figliio pěstují hrozny odrůd Nebbiolo, Barbera, Dolcetto a Freisa. Vzniká z nich řada Barolo DOCG, Barbera d’Alba DOC a Langhe DOC vín. Rostliny jsou nejčasněji staré asi 30 let, některé na vinici Monprivato dokonce přes 60 let.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.