Blanc de Blancs 2018 extra brut Gala
Product detailed description
Vynikající moravský sekt vyrobený klasickou šampaňskou metodou druhotného kvašení v láhvi. Jak název Bílé z bílých napovídá, jde o sekt z bílých hroznů, konkrétně odrůd Chardonnay (80 %) a Pinot Blanc (20 %).
Víno zrálo 24 měsíců na kvasnicích a dosáhlo kvality, se kterou se může hrdě postavit vedle vín z Champagne. Není se čemu divit, že získal s 94 body ze 100 ocenění Nejlepší sekt Česka v Průvodci nejlepší vína České republiky let 2021/2022.
Na nose můžete cítit svěží tóny ovoce, jako jsou pomeranče, zelené jablko, zralé citróny, ale také máslové pečivo. Na patře je víno opět svěží, kulaté, s kořenitým závěrem a intenzivním perlením. Podávejte vychlazené na 8–10 °C ve sklenici na šampaňské víno.
Ocenění:
- Nejlepší sekt Česka - 94 bodů - Průvodce nejlepší vína ČR 2021/2022
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Sparkling |
Variety: | Chardonnay, Pinot Blanc |
Sugar: | Extra Brut |
Country: | Czech republic |
Region: | Moravia |
Subregion: | Mikulovská |
Color: | White |
Vintage: | 2018 |
Size: | 0.75 |
Wineyard: | Levá Bavorská |
Classification: | Quality wine |
Group: | Ekovín |
Awards: | Nejlepší vína ČR |
Cap: | Cork |
Batch: | SBB119 |
Remaining Sugar: | 4.9 |
Acids: | 7.1 |
Technology: | Blanc de blancs |
Winery: | Gala |
Food Pairing: | sýry, sýry s bílou plísní, mond d'Or |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may post articles. Please log in or register.
Be the first who will post an article to this item!
Esence rodinného vinařství bytostně svázaného s pálavským regionem a s víny, která ho dalece přesahují a hrdě konkurují vínům z celé Evropy. „Půda je základ, přináší vitální keř, dokonalý hrozen a z něj pak kvalitní víno jako přírodní produkt“, říká Jaromír Gala. Zhmotněné umění vína, říkáme my.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
20 ha vinic
50 tisíc lahví ročně
2005 založeno
Jaromír Gala pochází z vinařské rodiny z Kobylí, svůj první keř ostříhal údajně už ve svých pěti letech nůžkami na drůbež a s vinohrady zůstal spjat až do dospělosti. Vystudoval střední vinařskou zemědělku, vinařství a vinohradnictví na lednické katedře Mendelovy univerzity a spolupracoval s Josefem Peřinou z vinařství Mikrosvín. S počátkem nového milénia se pak vrhnul do rozvoje vlastního vinařství.
Ve vinařství Gala zastávají názor, že čím chudší půdy, tím hodnotnější vína. A na svazích stolové hory u obcí Bavory a Perná jí mají požehnaně. Kombinace vápenitých jílů, hluboké černozemě a mělké, silně propustné rendziny vytváří pro zdejší vinice ideální podmínky, které jsou ještě podpořeny nízkou opěrnou konstrukcí. Na každém z 20 hektarů vinic se pěstuje až 9000 keřů a o každý jeden z nich pečují vinaři ručně. Ideální podmínky, náročná péče a ruční sklizeň hroznů dávají vzniknout vínům se skutečně jedinečným charakterem.