Blanc de Blancs Nicolas 2019, extra brut Kamil Prokeš

460 Kč
In Stock (1 pcs)
Delivery options

Šumivé Chardonnay vyrobené tradiční metodou kvašení v láhvi s vanilkovo-ovocitým buketem, plnou chutí a minerálním projevem. Skvělá volba pro každou slavnostní příležitost.

Detailed information

Product detailed description

Extra suché šumivé víno z odrůdy Chardonnay vyrobené tradiční metodou kvašení v láhvi. Na nose ucítíte vanilkovo-ovocitý buket s tóny ořechů a medu. Vůni doprovází plná harmonická chuť s minerálním projevem, bohatou strukturou a svěží kyselinou.

Perlení je jemné, nenásilné a dlouhotrvající. Tento sekt je ideální volbou k významným příležitostem a vychutnáte si jej jako aperitiv i digestiv nebo vedle studených úprav jeseterovitých a lososovitých ryb včetně kaviáru.

Additional parameters

Category: Wines
Type: Sparkling
Variety: Chardonnay
Sugar: Extra Brut
Country: Czech republic
Region: Moravia
Subregion: Velkopavlovická
Color: White
Alcohol: 12.5
Vintage: 2019
Size: 0.75
Village: Velké Němčice
Wineyard: Punty
Group: Mladí vinaři
Cap: Cork
Batch: L9101
Remaining Sugar: 2.9
Acids: 7.8
Technology: Blanc de blancs
Winery: Kamil Prokeš
Food Pairing: sýry, sýry s bílou plísní, mond d'Or

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

kamil-prokes

Na stejné rovnoběžce jako vznikají vína v Champagne a Alsasku, dozrávají i vína malého českého vinařství Prokeš z Velkých Němčic. Hrozny z vyhlášené viniční trati Punty se pod rukama rodiny Prokešů proměňují v čistá odrůdová tichá vína i ve vína šumivá, vyráběná tradiční metodou kvašením v láhvi.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Velkopavlovická

5 ha vinic

50 tisíc lahví ročně

2015 založeno

Ačkoli bylo vinařství oficiálně založeno až v roce 2015, jeho kořeny sahají do 19. století. Zakladatel rodové vinařské tradice Bartoloměj Stávek tehdy přišel do moravských Němčiček a na vyhlášené viniční trati Punty položil základy dnešního malého, avšak významného českého vinařství.

Dnes tu vznikají lahodná a jen minimálně sířená červená, bílá i šumivá vína, která se vyrábí tradiční technologií kvašením přímo v lahvi. Hrozny dozrávají na slunných jihozápadních svazích poblíž Velkých Němčic, a to na stejné rovnoběžce, jako vína z Champagne či Alsaska. Ve vinařství Prokeš jsou přesvědčeni, že právě proto se tolik daří jejich burgundských odrůdám Chardonnay a Rulandskému modrému, která jsou pro výrobu pravého šampaňského typická. Z tichých vín doporučujeme Rulandské bílé i šedé, která můžete ochutnat i v kvalitě výběru z hroznů či cibéb. A opomenout nelze ani aromatický Tramín, který je pro oblast Hustopečska tolik typický.

Kromě vína si od Prokešů pochutnáte i na lahodném oleji ze semen vinné révy, kterým rázem ozvláštníte každý pokrm, který k vínu servírujete.