Cabernet Sauvignon 2011, slámové Oldřich Drápal

Award-winning
500 Kč
Vyprodáno
Delivery offer
The item has been sold out…

Toto exkluzivní a několikrát oceněné víno zrálo v obci Novosedly na viniční trati Slunečná. Hrozny se sbírají ručně a následně leží přes 4 měsíce na rákosových roštech.

Detailed information

Product detailed description

Ocenění:

  • SAUVIGNON FORUM 2012 - zlatá medaile
  • Mikulovské vinné trhy 2015 - stříbrná medaile
  • Vitis Aurea Modra 2016 - zlatá medaile
  • 26. Berliner Wine Trophy 2022 - stříbrná medaile
  • Nejlepší vína ČR 2021-2022 - 85 bodů

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Sugar: Sweet
Country: Czech republic
Region: Moravia
Subregion: Mikulovská
Color: Red
Alcohol: 9.9
Vintage: 2011
Size: 0.2
Classification: Straw wine
Awards: Berliner Wine Trophy, Mikulovské vinné trhy, Nejlepší vína ČR, Sauvignon forum, Vitis Aurea Modra
Cap: Cork
Batch: 0511
Remaining Sugar: 147
Winery: Oldřich Drápal
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:
oldrich-drapal

Malé rodinné vinařství, které zpracovává hrozny od vybraných dodavatelů hroznů z okolních vinic mikulovské vinařské podoblasti. Specializuje se na výrobu slámových vín z bílých i modrých hroznů. Řadí se mezi největší producenty slámových vín u nás. Vinařství sídlí ve staré sýpce, na jejíž půdě se suší hrozny na slámě.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

0,5 ha vinic

20 tisíc lahví ročně

1975 založeno

Počátky vinařství sahají do roku 1975, kdy jeho zakladatel Oldřich Drápal začal pěstovat víno, v té době ještě víceméně na zahrádkářské úrovni. Od roku 2003 se tady ale už začínají vyrábět slámová vína ve větším měřítku a z větší pestrosti odrůd. Kategorie slámových vín byla v té době u nás nová. Oldřicha Drápala lákaly nové možnosti výroby vína a stále chtěl objevovat cesty ke zlepšení kvality slámových vín.

Ve vinařství Drápal jsou zpracovávány hrozny od stálých dodavatelů. Hrozny se sbírají ručně. Cukernatost při sběru se pohybuje v rozmezí 20° až 24° ČNM. Po sklizni hrozny leží 4 až 5 měsíců na rákosových roštech. V poslední době tu používají i jiný způsob - zavěšení. Po čas ležení se hrozny pečlivě kontrolují a nahnilé bobulky jsou odstraňovány. Při následném lisovaní se u takto ošetřených hroznů pohybuje cukernatost v rozmezí 40 až 50° ČNM. Výlisnost u Slámových vín je 15 až 20 litrů ze 100 kg. Hroznů. (Pro srovnání - u klasických hroznů je to cca 65 litrů ze 100 kg.) Vína těchto parametrů jsou stabilní a mají předpoklad pro dlouhé uskladnění ve sklepě. Drápalova slámová vína jsou lahvována po dvou letech od výroby do lahví

Velmi prestižním oceněním je vítězství v kolébce sladkých vín Kanadě v roce 2018. Cuvée z odrůd Pálava + Ryzlink vlašský s názvem Bobulky od Kapličky zde bylo hodnoceno jako jedno z nejlepších sladkých vín na světě. Oldřich Drápal byl kromě toho také uveden do Síně slávy českého a moravského vinařství v roce 2020.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.