Frankovka 2017, slámové Víno Marcinčák

Natural wines Award-winning
800 Kč
In Stock (9 pcs)
Delivery to:
30/04/2024
Delivery offer
Jedinečná bio slámová Frankovka od specialisty nejen na přírodně sladká vína. Petr Marcinčák je vyhlášený těmito víny nejen u nás, ale i za hranicemi. Zlatá medaile z jihoamerické respektované soutěže je potvrzením. Nově i červené BIO víno roku 2022.

Detailed information

Product detailed description

Hrozny pocházejí z vinohradu starého více jak 50 let. Limitovaná edice 1tis. láhví. Sklizeno 19.12.2017, do láhví plněno v červnu 2020.

Novosedelské slámové víno z rodinného bio vinařství Víno Marcinčák. Teplé badenské moře zanechalo na jižní Moravě mocné sedimenty vápnitých štěrků, písků a jílů, které tvoří nejvýznamnější horizont v novosedelských viničních tratích. Srovnatelné geologické podloží vinic je charakteristické i pro oblast Médoc v Bordeaux, jejichž třetihorní sedimenty se usazovaly v zálivech stejného moře jako sedimenty v oblasti Novosedel. Mohutné, plné, bohaté, elegantní a sametové, s mimořádnou vůní lesního medu a kandovaného ovoce. V chuti se snoubí medová sladkost s rafinovanou kyselinou. Ideální víno k mimořádným příležitostem, luxusní dárek pro vaše nejbližší.

Jedinečné víno pro kvalitní gastronomické párování - je vhodné k čokoládovým dezertům či pikantním sýrům s modrou plísní. Závěr vašeho menu se tak stane pro všechny stolovníky nezapomenutelný.

Ocenění:

  • Nejlepší červené BIO víno roku 2022
  • Catad'Or Wine Awards, Santiago de Chile
  • Nejlepší vína ČR
  • Nejlepší vína ČR 2020-2021 - 91 bodů
  • Wine & Degustation - víno, které stojí za pozornost 01/2023

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Blaufränkisch
Sugar: Sweet
Country: Czech republic
Region: Moravia
Subregion: Mikulovská
Color: Red
Alcohol: 11.5
Vintage: 2017
Size: 0.375
Village: Novosedly
Wineyard: Kamenný vrch
Classification: Straw wine
Awards: Catad'Or Wine Awards, Nejlepší vína ČR, Wine & Degustation
Cap: Cork
Dimensions: NAD 30/10 cm
Batch: FRKVSLA17451
Remaining Sugar: 157
Acids: 8
Winery: Marcinčák
Food Pairing: dezerty, sýry, sýry s modrou plísní, čokoláda, ovčí sýry, Niva, dubliner, salašnický

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

122 ha vinic

180 tisíc lahví ročně

1998 založeno

Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.

Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.

Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu.  Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.

Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.

Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.

„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák

Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.