Heideboden rot 2018 Anita und Hans Nittnaus
Product detailed description
Název tohoto cuvée je podle slunné nížiny Heideboden na východní straně Neziderského jezera (Neusiedler See), která z hlediska pěstování vína těží z toho, že má kromě mikroklima i obzvlášť propustné půdní podloží. A právě na těchto půdách dozrávají ručně sbírané bio hrozny pro toto víno. Vinifikace -spontánní kvašení v ocelových tancích s řízenou teplotou a následně zrání v dřevěných sudech o objemu 500 l.
Víno má tmavě rubínovou barvu. Ve vůni je ovocné, s jemně kořeněným závěrem. Na patře plné, s pružnou texturou a jemnými tříslovinami v závěru.
Víno nálevejte při teplotě 15°C, teplota pro konzumaci je ideální v intervalu 16 až 18°C. Pokud hledáte stejně spolehlivého vinného společníka ale v bílém vínu, nabízíme vám Heideboden weiß
Additional parameters
| Category: | Wines |
|---|---|
| EAN: | 9008303009974 |
| Type: | Still |
| Variety: | Blaufränkisch, Merlot, Zweigelt |
| Sugar: | Dry |
| Country: | Austria |
| Region: | Burgenland |
| Subregion: | Neusiedlersee |
| Product line: | Heideboden |
| Color: | Red |
| Alcohol: | 12.5 |
| Vintage: | 2018 |
| Size: | 0.75 |
| Classification: | Quality wine |
| Group: | Pannobile |
| Cap: | Screw Cap |
| Dimensions: | Do 30/10 cm |
| Remaining Sugar: | 1 |
| Acids: | 5.6 |
| Winery: | Anita und Hans Nittnaus |
| Food Pairing: | asijská kuchyně, sýry, polotvrdé sýry, kozí sýry, tvrdé sýry, rakouská kuchyně, tafelspitz, peking duck, bûcheron, gouda, gouda Holland, Leerdamer |
Be the first who will post an article to this item!
Tradiční rodinné vinařství z Golsu ve vinařské oblasti Neusiedlersee v Burgenlandu, s první písemnou zmínkou datovanou až do roku 1684. Současné vinařství bylo založeno v roce 1927. Aktuálně jedno z nejvlivnějších a nejprogresivnějších vinařství v Rakousku, konzumenty i odbornou veřejností ctěný producent špičkových červených vín.
![]()
Vinařská oblast: Burgenland
Vinařská podoblast: Neusiedlersee
22 ha vinic
250 tisíc lahví ročně
1684 založeno
Vína založená na terroir se již od roku 2007 vyrábějí v čistě biodynamickém režimu. Majitel a vinař v jedné osobě Hans Nittnaus je skutečným rakouským pionýrem a průkopníkem biodynamického vinařství. Svým jedinečným vinařským přístupem, produkční filozofií a důrazem na detail a maximální čistotu a autentičnost vína inspiroval řadu dalších vinařů a v podstatě celou novou vinařskou generaci. Všechna svá vína vyrábí bez použití jakýchkoliv chemických vstupů, a to jak ve vinici, tak při samotné výrobě vína. Je mimo jiné zakladatelem prestižního uskupení PANNOBILE a vášnivým hudebním skladatelem a pianistou.
Nejznámější je řada červených vín, která zahrnuje prémiová cuvée Comondor, Pannobile a také Frankovku/ Blaufränkisch. Cuvée Comondor, s nímž se Nittnausovi podařilo počátkem 90. let 20. století dostat mezi burgenlandskou vinařskou elitu, je známé svou hloubkou a strukturou. Pannobile cuvée je vyrobené z autochtonních odrůd Zweigelt a Blaufränkisch, které může mít v jednotlivých ročnících zcela odlišný poměr obou odrůd. Z Leithabergu, kde má Nittnaus vinice s vápencovou a břidlicovou půdou, pochází několik prvotřídních vín odrůd Blaufränkisch a Chardonnay. Při vší rozmanitosti mají tato vína z různých lokalit několik společných rysů: mírný obsah alkoholu, živost, puristickou komplexnost a podmanivost, která si vás získá a nepustí. Zkušenosti ukázaly, že prémiová vína Nittnaus mají obrovský archivační potenciál, např. cuvée Comondor je vhodné k archivaci na 25 a více let.
Jsme rádi, že můžeme dovážet tato špičková vína do České republiky. Zažít autentická vína v nejvyšší kvalitě je radost a zážitek i pro zkušené znalce.