Kazeta 3 lahví slámové víno Oldřich Drápal

Product detailed description

Tato papírová kazeta obsahuje následujicí vína:

Rulandské bílé 2017 
Ryzlink vlašský 2015

Bobulky 69 2016
Cuvée čtyř odrůd:  Ryzlinku vlašského, Veltlínského zeleného, Sauvignonu a Muškátu moravského

Rulandské bílé 2017 

Obrázek krabičky ve které jsou uložena je ilustrační.

Additional parameters

Category: Winemakers
Type: Still
Sugar: Sweet
Region: Moravia
Subregion: Mikulovská
Color: White
Vintage: 2017, 2016, 2015
Classification: Straw wine
Awards: Asia Wine Trophy, Berliner Wine Trophy, Grand Prix Vinex, Mikulovské vinné trhy, Nejlepší vína ČR, Oenoforum
Winery: Oldřich Drápal

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:
oldrich-drapal

Malé rodinné vinařství, které zpracovává hrozny od vybraných dodavatelů hroznů z okolních vinic mikulovské vinařské podoblasti. Specializuje se na výrobu slámových vín z bílých i modrých hroznů. Řadí se mezi největší producenty slámových vín u nás. Vinařství sídlí ve staré sýpce, na jejíž půdě se suší hrozny na slámě.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

0,5 ha vinic

20 tisíc lahví ročně

1975 založeno

Počátky vinařství sahají do roku 1975, kdy jeho zakladatel Oldřich Drápal začal pěstovat víno, v té době ještě víceméně na zahrádkářské úrovni. Od roku 2003 se tady ale už začínají vyrábět slámová vína ve větším měřítku a z větší pestrosti odrůd. Kategorie slámových vín byla v té době u nás nová. Oldřicha Drápala lákaly nové možnosti výroby vína a stále chtěl objevovat cesty ke zlepšení kvality slámových vín.

Ve vinařství Drápal jsou zpracovávány hrozny od stálých dodavatelů. Hrozny se sbírají ručně. Cukernatost při sběru se pohybuje v rozmezí 20° až 24° ČNM. Po sklizni hrozny leží 4 až 5 měsíců na rákosových roštech. V poslední době tu používají i jiný způsob - zavěšení. Po čas ležení se hrozny pečlivě kontrolují a nahnilé bobulky jsou odstraňovány. Při následném lisovaní se u takto ošetřených hroznů pohybuje cukernatost v rozmezí 40 až 50° ČNM. Výlisnost u Slámových vín je 15 až 20 litrů ze 100 kg. Hroznů. (Pro srovnání - u klasických hroznů je to cca 65 litrů ze 100 kg.) Vína těchto parametrů jsou stabilní a mají předpoklad pro dlouhé uskladnění ve sklepě. Drápalova slámová vína jsou lahvována po dvou letech od výroby do lahví

Velmi prestižním oceněním je vítězství v kolébce sladkých vín Kanadě v roce 2018. Cuvée z odrůd Pálava + Ryzlink vlašský s názvem Bobulky od Kapličky zde bylo hodnoceno jako jedno z nejlepších sladkých vín na světě. Oldřich Drápal byl kromě toho také uveden do Síně slávy českého a moravského vinařství v roce 2020.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.