Pinot Gris 2018, pozdní sběr Víno Marcinčák

Natural wines Last pieces
295 Kč
Vyprodáno
Delivery offer
The item has been sold out…
Odrůdově typická Rulanda šedá v bio kvalitě. Milovníci chlebovinky v chuti budou nadšeni.

Detailed information

Product detailed description

Oranžový Pinot gris je charakteristický temně žlutou barvou a ovocným buketem zralého ovoce - kdoulí, žlutého melounu a broskví. V chuti je mohutné, tělnaté s výraznou typickou dochutí (chlebovinou) a mimořádnou mineralitou.

Vína z rodinného vinařství Víno Marcinčák jsou jedinečným odrazem terroir (podloží, podnebí, odrůdy..) Teplé badenské moře zanechalo na jižní Moravě mocné sedimenty vápnitých štěrků, písků a jílů, které tvoří nejvýznamnější horizont zdejších viničních tratí. Srovnatelné geologické podloží vinic je charakteristické i pro oblast Médoc v Bordeaux, jejichž třetihorní sedimenty se usazovaly v zálivech stejného moře jako sedimenty v oblasti Dobrého Pole.

Doporučujeme podávat k pokrmům z drůbeže a bílého masa. Ideální teplota podávání je 9 - 11 °C.

Všichni vinaři zastoupení na Umění vína přistupují k vinicím a práci na nich velmi zodpovědně a jako daru, který chtějí předat většinou svým dětem v ještě lepším stavu než sami dostali. Ne všichni však podstupují i administrativní procesy spojené s bio certifikací. 

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Pinot Gris
Sugar: Semisweet
Country: Czech republic
Region: Moravia
Subregion: Mikulovská
Color: Orange
Alcohol: 12.5
Vintage: 2018
Size: 0.75
Village: Novosedly
Wineyard: Daniel
Classification: Late-harvested wine
Cap: Cork
Dimensions: NAD 30/10 cm
Batch: PG01810P
Remaining Sugar: 15.7
Acids: 6.5
Winery: Marcinčák
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

122 ha vinic

180 tisíc lahví ročně

1998 založeno

Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.

Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.

Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu.  Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.

Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.

Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.

„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák

Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.