Ryzlink vlašský 2018, ledové Víno Marcinčák

Natural wines Award-winning
750 Kč
Vyprodáno
Delivery offer
The item has been sold out…

Bio Ryzlink vlašský - ledové víno. Vinařská specialita, malé umělecké dílo přírody a vinaře. Harmonie chuti, la dolce vita v láhvi. Ledový Ryzlink vlašský od rodinného vinařství Víno Marcinčák je mohutné, plné a elegantní víno. Aroma kandovaných meruňek a kdoulí vás okouzlí. Víno je sametové chuti, s lahodnými podtóny lipového medu a kandovaného ovoce a s decentní kyselinkou. Rafinované snoubení medové sladosti a vyvážené kyselinky je okouzlující.

Detailed information

Product detailed description

Stejně jako všechna vína vinařství Marcinčák je toto ledové víno v bio kvalitě.

Důležité je podávat ho pro dokonalé vychutnání při teplotě 8 - 10 °C. Ochutnejte ho samostatně jako netradiční závěr menu či ve společnosti čokoládových dezertů. Zkuste bílou čokoládu ve spojení konkrétně s tímto vínem. Pro ty, co dezertům nefandí, doporučujeme snoubit klasicky se sýry s modrou plísní.

Víno je v dokonalé kondici k okamžité spotřebě, ale stejně tak ho můžete archivovat po dobu minimálně 10-15 let. To z něj činí dokonalý dárek k různým výročím. Pokud ho obdarovaný neochutná okamžitě, může za 5,10,15 let na tímto malým pokladem v láhvi spolu s vámi znovu zavzpomínat na šťastné okamžiky.

Ocenění:

  • Nejlepší vína ČR 2021-2022 97 bodů
  • Wine & Degustation - víno, které stojí za pozornost 01/2023
  • Grand Prix Austerlitz 2022 89 bodů

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Welschriesling
Sugar: Sweet
Country: Czech republic
Region: Moravia
Subregion: Mikulovská
Color: White
Alcohol: 7.5
Vintage: 2018
Size: 0.375
Village: Novosedly
Wineyard: U Božích Muk
Classification: Ice wine
Awards: Grand Prix Austerlitz, Nejlepší vína ČR, Wine & Degustation
Cap: Cork
Dimensions: NAD 30/10 cm
Batch: RVLED1839
Remaining Sugar: 239
Acids: 7.1
Winery: Marcinčák
Food Pairing: dezerty, sýry, sýry s modrou plísní, bílá čokoláda, ovčí sýry, Niva, dubliner, salašnický
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

122 ha vinic

180 tisíc lahví ročně

1998 založeno

Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.

Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.

Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu.  Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.

Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.

Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.

„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák

Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.