Ryzlink vlašský 2018, ledové Víno Marcinčák
Product detailed description
Stejně jako všechna vína vinařství Marcinčák je toto ledové víno v bio kvalitě.
Důležité je podávat ho pro dokonalé vychutnání při teplotě 8 - 10 °C. Ochutnejte ho samostatně jako netradiční závěr menu či ve společnosti čokoládových dezertů. Zkuste bílou čokoládu ve spojení konkrétně s tímto vínem. Pro ty, co dezertům nefandí, doporučujeme snoubit klasicky se sýry s modrou plísní.
Víno je v dokonalé kondici k okamžité spotřebě, ale stejně tak ho můžete archivovat po dobu minimálně 10-15 let. To z něj činí dokonalý dárek k různým výročím. Pokud ho obdarovaný neochutná okamžitě, může za 5,10,15 let na tímto malým pokladem v láhvi spolu s vámi znovu zavzpomínat na šťastné okamžiky.
Ocenění:
- Nejlepší vína ČR 2021-2022 97 bodů
- Wine & Degustation - víno, které stojí za pozornost 01/2023
- Grand Prix Austerlitz 2022 89 bodů
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Welschriesling |
Sugar: | Sweet |
Country: | Czech republic |
Region: | Moravia |
Subregion: | Mikulovská |
Color: | White |
Alcohol: | 7.5 |
Vintage: | 2018 |
Size: | 0.375 |
Village: | Novosedly |
Wineyard: | U Božích Muk |
Classification: | Ice wine |
Awards: | Grand Prix Austerlitz, Nejlepší vína ČR, Wine & Degustation |
Cap: | Cork |
Dimensions: | NAD 30/10 cm |
Batch: | RVLED1839 |
Remaining Sugar: | 239 |
Acids: | 7.1 |
Winery: | Marcinčák |
Food Pairing: | dezerty, sýry, sýry s modrou plísní, bílá čokoláda, ovčí sýry, Niva, dubliner, salašnický |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may post articles. Please log in or register.
Be the first who will post an article to this item!
Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
122 ha vinic
180 tisíc lahví ročně
1998 založeno
Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.
Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.
Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.
Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.
Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.
„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák
Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.