Sangiovese Selvarella 2017 Podere Sante Marie Colleoni
Product detailed description
Víno rubínově červené barvy se záblesky mědi z odrůdy Sangiovese. Hrozny byly pěstovány na vinici vysázené v roce 2001, na méně strmé části kopce Montalcino. Prošly spontánní fermentací ve dřevěném sudu a před plněním do lahví víno zrálo v oceli.
Sangiovese Selvarella je krásné, komplexní víno s výrazným charakterem. Na nose ucítíte tóny červeného rybízu, koření a zemitost. Na patře je víno pevné, strukturované a má elegantní chuť s rovnováhou minerality, tříslovin, kyselosti a ovocitosti.
Doporučujeme párovat s červeným a grilovaným masem, zvěřinou a vyzrálými sýry. Podávejte vychlazené na 16–18 °C.
Additional parameters
| Category: | Wines |
|---|---|
| Type: | Still |
| Variety: | Sangiovese |
| Sugar: | Dry |
| Country: | Italia |
| Region: | Toscana |
| Color: | Red |
| Alcohol: | 14.2 |
| Vintage: | 2017 |
| Size: | 0.75 |
| Cap: | Cork |
| Winery: | Podere Sante Marie Colleoni |
| Food Pairing: | italská kuchyně, těstoviny, pizza, saláty, sýry, polotvrdé sýry, sýry s modrou plísní, červená masa, zvěřina, divočák, zeleninové polévky, předkrmy, hovězí carpaccio, ragù alla Bolognese, minestrone, amatriciana, lardo di Colonnata, asiago, gorgonzola, tabbouleh, agnolotti, capricciosa, oaxaca, grana padano, pappardelle al cinghiale |
Be the first who will post an article to this item!
Marino Colleoni si se svou ženou Luisou splnili sen a koupili v roce 1989 malou farmu v Montalcinu. V roce 1995 na farmě náhodně objevili starobylou vinici Brunello a pustili se do její renovace. V roce 1998 znovu zasadili víno a o sedm let později uvedli na trh své první Brunello di Montalcino.

Vinařská oblast: Střední Itálie
Vinařská podoblast: Toskánsko
3 ha vinic
500 set lahví ročně
1989 založeno
Víno pěstují na 3 hektarech a vše dělají přirozeně, s minimálními zásahy. Cílem je při pěstování nepoužívat absolutně nic a nechat přírodu, ať se postará o to dobré i špatné. Vznikají zde proto zajímavá naturální vína, která vždy nabídnou speciální zážitek.
