Tramín červený 2019, výběr z hroznů Víno Marcinčák

Natural wines
300 Kč
Vyprodáno
Delivery offer
The item has been sold out…
Polosuchý bio Tramín z více jak 60 let starého vinohradu. Jedinečná příležitost ochutnat pálavské terroir s francouzským šarmem.

Detailed information

Product detailed description

Tramín z rodinného bio vinařství Víno Marcinčák je charakteristický žlutou zářivou barvou, vůní rozkvetlých květů růží, fialek a akácií. V chuti je plný, extraktivní s dochutí zralého topického ovoce a lučního medu.

Hrozny z vinařské obce Novosedly, z viniční trati Kamenný vrch, z vinohradu starého více jak 60 let. Staré vinohrady díky kořenům révy pronikají hluboko do podloží a vína z takovýchto vzácných poloh vám nabídnou možnost opravdu poznat jedinečnost dané vinice.

Teplé badenské moře zanechalo na jižní Moravě mocné sedimenty vápnitých štěrků, písků a jílů, které tvoří nejvýznamnější horizont v novosedelských viničních tratích. Srovnatelné geologické podloží vinic je charakteristické i pro oblast Médoc v Bordeaux, jejichž třetihorní sedimenty se usazovaly v zálivech stejného moře jako sedimenty v oblasti Novosedel.

Ocenění:

  • Absolutní šampion soutěže BIO víno roku 2022

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Gewürztraminer
Sugar: Semidry
Country: Czech republic
Region: Moravia
Subregion: Mikulovská
Color: White
Alcohol: 14
Vintage: 2019
Size: 0.75
Village: Novosedly
Wineyard: Novosedly
Classification: Selection of grapes
Cap: Cork
Dimensions: NAD 30/10 cm
Batch: TCKV1907
Remaining Sugar: 6.8
Acids: 6.5
Winery: Marcinčák
Food Pairing: sýry, dubliner
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

122 ha vinic

180 tisíc lahví ročně

1998 založeno

Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.

Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.

Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu.  Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.

Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.

Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.

„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák

Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.