Veltlínské zelené 2021, pozdní sběr Dvořáček LTM

Award-winning
247 Kč
In Stock (27 pcs)
Delivery options

Svěží Veltlínské zelené z vinařství Dvořáček, které oslní aromatem vyzrálého žlutého ovoce s jemným náznakem uzené vůně. Vychutnáte si jej se sladkovodními rybami, pokrmy z chřestu i zeleninovými saláty. 

 

Detailed information

Product detailed description

Veltlínské zelené z 35 let starých keřů vinné révy rostoucích na viniční trati Trkmansko v obci Rakvice. Při zpracování hroznů byla využita kontrolovaná fermentace a dva druhy neutrálních kvasinek. 10 % objemu pak kvasilo a zrálo 9 měsíců v dubovém sudu.

Po nalití do sklenice si všimnete typické, světle zelené barvy a výrazného aroma vyzrálého žlutého ovoce doplněného jemně uzenými tóny. Na patře hned nastupuje tropická chuť, pečené hrušky a žlutý meloun.

Víno má vynikající kyselinu a plný závěr s jemnou tříslovinou. Vychlazené na 8–11 °C se skvěle hodí zejména ke sladkovodním rybám, pokrmům z chřestu a různým zeleninovým salátům.

Ocenění:

  • Unie enologů ČR - 86 bodů
  • Víno Bojnice 2023 - Zlatá medaile
  • GRAND PRIX VINEX 2023 - Zlatá medaile
  • Výstava vín Trojzemí 2023 - Zlatá medaile

Additional parameters

Category: Wines
EAN: 8592935027211
Type: Still
Variety: Grüner Veltliner
Sugar: Dry
Country: Czech republic
Region: Moravia
Subregion: Slovácká
Color: White
Alcohol: 13
Vintage: 2021
Size: 0.75
Village: Rakvice
Wineyard: Trkmansko
Classification: Late-harvested wine
Awards: Grand Prix Vinex, Unie enologů, Víno Bojnice, Výstava vín Trojzemí
Cap: Cork
Batch: 27/2021
Remaining Sugar: 0.5
Acids: 6.6
Winery: Dvořáček LTM
Food Pairing: zelenina, saláty, chřest, sýry, ryby, sladkovodní ryby, dubliner

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Za malým rodinným vinařstvím Dvořáček LTM stojí Lubomír Dvořáček a jeho děti, Tomáš a Magdaléna. Pan Dvořáček je členem Unie enologů ČR, sdružení Collegium Vinitorum a předseda spolku Velká Vína Velkých Vinic. Pěstování vinné révy se začal věnovat v roce 1986, profesionální produkci vysoce jakostních moravských vín pak v roce 2000.

RVJ2202 (18) 

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Slovácká

2 ha vinic

tisíc lahví ročně

2000 založeno

V posledních letech ve vinařství zmenšili pěstební plochu na 2 hektary v nejlepších polohách viničních tratí, zredukovali počet pěstebních odrůd na tři tradiční červené a pět bílých, nepoužívají herbicidy ani minerální hnojiva a snaží se o produkci co nejbližší přírodě.

Všechna vína nechávají alespoň částečně zrát i kvasit na kalech v barikových sudech, bez použití oxidu siřičitého, s cíleně provedenou malolaktickou fermentací a bez filtrace. Díky tomu zde vznikají skutečně jedinečná, osobitá a nenapodobitelná vína, zásadně s nízkým obsahem zbytkového cukru.