Sangiovese Sono Montenidoli 2013, IGT Montenidoli

Natural wines
1 795 Kč
In Stock (48 pcs)
Delivery options

Velké červené z Toskánska – Sangiovese, které dlouho kvasilo, poté zrálo v na dřevě, a nakonec na láhvi. Plná chuť, která skvěle doplní pokrmy z dušeného masa a zahřeje na těle i na duši. 

Detailed information

Product detailed description

Sangiovese z Toskánska, které naplnilo svůj potenciál stát se velkým červeným. Organicky pěstované hrozny nejdříve prošly dlouhou fermentací v betonové kádi, poté zrály 24 měsíců v barikových sudech a nakonec ještě 3 roky na láhvi. 

Vzniklo víno tmavě rubínové barvy s bohatou a komplexní vůní. Na patře je víno suché, s plným tělem a dlouhým závěrem. Výrazné víno, které se nejlépe hodí k dušeným červeným masům, ale i ke všednímu popíjení. 

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Rozlehlý statek o rozloze zhruba 200 hektarů na hoře Montenidoli se nachází nad městečkem San Gimignano v Toskánsku. Celých 24 hektarů pokrývá vinice, o kterou se stará již přes 50 let Elisabetta Fagiuoli.

montenidoli

Vinařská oblast: Střední Itálie

Vinařská podoblast: Toskánsko

24 ha vinic

3 tisíc lahví ročně

1971 založeno

Elisabetta se v roce 1965 zamilovala do panství Montenidoli, koupila jej a zanedbaným vinicím i olivovému háji postupně navrátila původní krásu a vitalitu. V roce 1971 vyrobila své první komerční červené víno a až do roku 1984 nevyráběla žádné bílé. Později ale zjistila, že půda má pro bílé hrozny skvělý potenciál a pod jejíma rukama začala vznikat také bílá vína vysoké kvality.

Ve vinařství Montenidoli se vína pěstují zásadně přírodně a ekologicky. Nikdy se zde nepoužívaly pesticidy a díky vzdálenosti nehrozí ani znečištění ze sousedních vinic. Svá bílá vína Elisabetta popisuje jako bílá s tělem červených. Částečně je to také proto, že fermentují vždy alespoň v částečném kontaktu se slupkou.