Filantropie a důvěra

V loňském roce jsme se zúčastnili jako partneři několika zajímavých konferencí, seminářů, výstav a dalších zajímavých setkání. Jedno z posledních se uskutečnilo v prosinci ve SmetanaQ Gallery na Praze 1 a mělo název Filantropie a důvěra. Toto setkání uspořádal Nadační fond Via Clarita. Filantropie založená na důvěře je přístup, který filantropům a nadacím ukazuje, jaký přínos má dlouhodobá podpora a proč má smysl minimalizovat administrativní požadavky. Doporučuje také všímat si více lidí, kteří za projekty stojí, a podpořit dopad jejich činnosti. Filantropie založená na důvěře proto může vést k lepším vztahům a také větší efektivitě podpory. Kromě společné diskuze a sdílení osobních zkušeností  došlo také představení českých překladů příruček a materiálů, které vydala organizace Trust-Based Philanthropy Project.  

Via_Clarita_Duvera2  Via_Clarita_Duvera1

U společného stolu se sešlo hned několik zajímavých a významných českých osobností, které se o své zkušenosti podělili. Mezi jinými například spoluzakladatel Nadace BLÍŽKSOBĚ a CEO EUROWAG, Martin Vohánka, filantropka Sona Krejník, která společně s manželem Miloš Krejník založila rodinnou Nadace Benetheo. A spolu s nimi diskutovali také zástupci organizací, které filantropové a jejich nadace podporují - Martin Loučka z Centrum paliativní péče a Karel Gargulák z PAQ Research. (foto: Tomáš Princ)

Via_Clarita_Duvera3

Jsme potěšeni, že jsme mohli jak řečníkům tak i posluchačům představit skvělá vína z našeho vínofolia. Kromě vín od našich moravských vinařů jsme nabídli k ochutnání i několik jedinečných kousků z Rakouska.

Vinařství Josef Valihrach,s.r.o.                                      Weingut Waldschütz GmbH.                                Vinařství Václav s.r.o.                              Weingut Proidl 
                                       Víno Šílová, s.r.o.                                            Vinařství Dvořáček LTM, s.r.o.                            Weingut Norbert Bauer 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.