Léto se pomalu chýlí ke konci a hlásí se DÁRKOVÁ a VEČÍRKOVÁ SEZONA. Pomalu, ale jistě. Uf. Co letos vymyslíte? Nic. Ale NIC úplně nepotěší vaše klienty. Takže NĚCO to být musí a ať je to třeba víno ne? Česká republika zažívá ve vin...
Blog, Strana 4
"Vinařství je řemeslo, ale zároveň umění. Víno, které vzniká je pak svého druhu artefakt, tedy také umění. Každý vinař dává své práci něco ze sebe, takže se zde dá mluvit o určitých uměleckých stylech atd. A přesně tyto myšlenky r...
Za malým rodinným butikovým vinařství Entrée, které se nachází v malebné oblasti Mikulovska, stojí manželé Pavla a Zdeněk Tréškovi společně se svým synem Jakubem. Založeno bylo v roce 2017 s cílem vyrábět výjimečná vína z této oblasti,...
Už za několik dní, přesněji 18. srpna, budeme společně slavit, jako každý rok, Mezinárodní den Rulandského modrého. Než si nalejete sklenku, nebo si nějaké objednáte, pojďme si o něm říct pár podrobností. Ať víte, s kým máte tu čest. Rulan...
Abychom lépe pochopili, jak s vínem vařit, je dobré vědět něco o tom, jak se víno při vaření proměňuje. Stejné složky, které utvářejí chuť vína - kyselost, třísloviny, alkohol a (někdy) cukr - mají také zásadní vliv na to, jak se víno chová...
Oslavička bude. Velký dort. Jaké šampaňské vyberete pro své hosty, aby jim chutnalo? Suché nebo spíše hodně suché. Nebo lehce sladké? Pokud neznáte škálu sladkosti šampaňského, zde jí odkládáme. Brut Nature 0-3 g/l zbytkového cukru ...
Chystáte oslavu, dorazí vám návštěva ze zahraničí nebo chcete připravit svému miláčkovi překvapení ve formě krásné večeře s bublinkami? Pokud si přejete, aby vaše jídlo hrálo dokonalou smyslovou harmonii s jídlem, máme pro vás tipy, kterým ...
Vrátili jste se z dovolené ve Francii a váš sklep je opět plný vína. Huráááá. Máte mezi ním i pár lahví šampaňského a prosecca (to jste přibrali po cestě domů). Víte, jak jej správně skladovat, že jo? Tak pro jistotu. Správným skladová...
Ještě lepší než jsme čekali.... Včera v půl sedmé večer začal v Pellého vile pro nás i návštěvníky naší degustace neobvyklý večer. Stali se totiž nejenom svědky představení sabráže, ale přímo se mohli několik set let staré umění otevír...
Burgenland, Rust, Rakousko.Vinařská rodina Margarethe Triebaumerové měla vždy velkou zeleninovou a ovocnou zahradu. Její čtyři děti také pracují v zemědělství a každé z nich má vlastní zahrádku. "Je tam určitá konkurence," směje se vinařka....